Az Edra újdonságai a milánói bútorvásáron

2010. 04. 25. | | design

Remélem, nem unjátok még a fotókat az iSaloniról, mert még van egy pár, amit nem osztottam meg Veletek. Most jöjjön az Edra. Ez a nem túl régi olasz cég 1987-ben startolt az “I nuovissimi” kollekcióval, amelyet egy csapat fiatal designer tervezett.

Az Edra veleszületett tehetsége a folytonos újításra, kombinálva a kíváló termékfunkciókkal vezetett a gyors növekedéshez a nemzetközi és az olasz piacon egyaránt. Mára már egyértelműen a legmenőbb olasz designbútor-gyártó cégek közé tartozik, és olyan neves designereket foglalkoztatnak, mint a Campana fivérek vagy Francesco Binfaré.

Minden kollekció egy markáns Edra-jegyet hordoz, amely megkülönbözteti teremékeit a versenytársaktól. Az Edra a modern technológiákat ötvözi a tradicionális kézműves technikákkal, de tudjuk, hogy ez mostanában nagy divat.

Az iSalonin is olyan standdal jelentkeztek, amely teljesen más volt, mint a versenytársaké. Fekete falak között, fekete padlón aranyszínű bútorok álltak, felettük rengeteg egyforma Campana lámpa. Hatásos volt, na.

A Campana fivérek 2009-es Cipria fantázianevű kanapéja, szőr és bőr. Utóbbi arany, természetesen.

Leatherworks fotel aranyban, szintén a Campana fivérek munkája.

Cotto asztal kitől mástól, mint Fernando és Humberto Campanától.

Brenno kanapé, Francesco Binfaré kreációja.

Sosem találjátok ki, mi ez. A neve Cabana. És szintén a Campana fivérek munkája. Hogy mit rejtenek a raffia szalagok? Íme:

Nem gondoltátok volna, igaz? Nem, hogy nem szép, de még remek porfogó is. Szóval engem ez a darab nem győzött meg.

Minden csupa Campana…

És végül egy bútordarab, amit nem a Campanák terveztek, de arany. Ez a Sponge fotel. Tervezője Peter Traag.

Egy komment

  1. Klein Kinga szerint:

    Porfogó porfogó! De milyen szépen mutat a tükörben fényképezve! És akinek ilyenje lesz, az már nem maga takarít ugye, ezt is szoktuk mondogatni:)