Kategória archívum: referenciák

Az Industrieplan Kft. belsőépítészeti tervei

Létrehozva: 2012. 01. 20. | | design, referenciák | Nincs hozzászólás

Az idei év első napjaiban rögtön két megbízást is kaptunk, az egyikről még nem beszélhetek, de a másikról igen. Az Industrieplan Kft. új irodájának belsőépítészeti tervezésével bíztak meg minket. A tervezésre nem volt és a kivitelezésre nincs sok időnk, mert a cég január végére tervezi a költözést.

A feladat nagyon izgalmas volt, mert a munkaállomások elhelyezésében és a szobák elosztásában is kikérték a véleményünket. A munka természetesen a funkcionális tértervezéssel kezdődött, és utána jött az egész “felöltöztetése”. A koncepció a cég saját színeire épít: ezek a piros, a fehér és a szürke, amelynek több árnyalatát is használtuk. A logójukban található kettéosztottságot és a ferde felezővonalat felhasználtuk a falfestésnél és recepcióspult tervezésénél is. A bejáratnál lévő hosszú folyosó adta magát, hogy oda valamilyen felirat kerüljön (tudjátok, hogy imádom a betűket a terekben), ide a cég nevét fogjuk habbetűkből a falra felragasztani. A piros szín a falak festésén kívül a nagyméretű kaspókon fog visszaköszönni, amelyekbe sok szép zöld növény kerül majd. Nagy örömömre a tíz fős iroda három helyiségébe is került tapéta, és nem is akármilyenek: az Élitis gyöngyszemei, természetesen feketében és ezüstszürkében. Egyelőre csak a látványrajzokat tudom megmutatni nektek, de amint elkészül az iroda, remélem, tudok majd készíteni pár fotót is.

DIY óraasztal, azaz az első igazi csináld magad projektem

Létrehozva: 2011. 08. 16. | | referenciák | 14 hozzászólás

Jelentem, rabul ejtett engem is a Csináld magad! őrület. Sokáig hidegen hagyott a Do It Yourself életérzés, nem gondolkodtam sosem abban, hogy régi bútorokból, kacatokból mit lehetne kihozni, csak a design cuccok érdekeltek. De most valahogy rákaptam az ízére.

Igazából az egész a véletlen műve volt. Úgy történt, hogy vettem az Ikeában egy “pályaudvari órát”, amely a Bravur névre hallgat, biztosan Ti is ismeritek, mindig is lehetett kapni. Bevittem az irodába (igen, az irodába, de erről majd később), kibontottam és letettem a földre. Aztán ránéztem a mellettem álló régi, megörökölt kis “lomi” asztalkára, és már meg is volt az ötlet: csinálok egy óraasztalt. Ki mondta, hogy egy órát csak a falra lehet tenni?

Az asztalka elég ütött-kopott volt, ezért nem sajnáltam alávetni az átalakításnak. Mivel a kör alakú asztallap pár centivel nagyobb volt, mint kellett volna, dekopír fűrésszel le kellett vágni belőle kb. 2 cm-t. A fűrészelés után megcsiszoltam az egészet, portalanítottam és jöhetett a festés. Természetesen az asztalkát feketére festettem, hogy passzoljon az órához. A fényes fekete lakkot a Bauhausban vettem és ecsettel kentem fel a felületre. Száradás után erős kétoldalas ragasztóval erősítettem az órát az asztal lapjához. Azért nem akartam véglegesen odaragasztani, mert hátul lehet az elemet cserélni az órában, így pedig bármikor leszedhető és újra visszaragasztható, ha kell. Merthogy az óra nem csak dísz ám, hanem mutatja az időt is. Persze rápakolni csak érzéssel lehet, mivel az óra lapja elég vékony, de eddig bírta a gyűrődést. Képekben elmesélve az átalakítás így nézett ki:

Budai színes minimál

Létrehozva: 2011. 04. 11. | | referenciák | 5 hozzászólás

Ebben a bejegyzésben az egyik nemrég befejezett munkámmal szeretnélek megismertetni Benneteket. A befejezett egyelőre itt azt jelenti, hogy csak a tervezés fejeződött be, azaz kész vannak a látványtervek és kivitelezésre vár az objektum.

A feladat egy többszintes budai villa teljeskörű belsőépítészeti tervezése volt. A ház még csak papíron létezik, ezért a munka – mint mindig – itt is a megrendelővel való beszélgetéssel kezdődött. Miután felmértem a tulajdonosok igényeit, meghallgattam kívánságaikat, visszavonultam az építésztervekkel együtt és elkezdődött a hosszú tervezési folyamat.

A ház három szintes, minden szinten különböző funkciók kaptak helyet, így a szuterén szinten van egy wellness helyiség, két vendégszoba fürdővel és az egyéb kiszolgáló helyiségek. A földszint egyetlen hatalmas térből áll, ahol a következő funkciók különülnek el: előszoba, wc kézmosóval, nappali, dolgozó, mozi helyiség, konyha, étkező, kamra. Az emeleten található az intim szféra, azaz a szülői hálószoba, gardrób szoba, fürdő és a gyermek nappalija, hálója, gardróbja, valamint fürdőszobája. A tervezés előtt jóformán egyetlen kikötésük volt a tulajdonosoknak, hogy meleg hangulatú minimál berendezést szeretnének és szeretik a vidám, erős színeket. A folyamatos konzultációk alapján a végső állapot ez lett:

Miénk a második hely a LánchídON

Létrehozva: 2011. 02. 25. | | referenciák | Nincs hozzászólás

Február 22-én, kedden kihirdették a LánchídON pályázat győzteseit, amelyen én is indultam Hujber-Nagy Alettával közösen. Sajnos az eseményre nem tudtam elmenni, ezért Aletta képviselt minket, az ő beszámolója alapján tudom, hogy MÁSODIKOK lettünk! :)

A pályázat kiírása röviden így hangzott:

“A LÁNCHÍD 19 design hotel “Designszékek a nagyvilágból” kollekcióját bővítve mutasd meg az ON-chair lelkét! Tervezz design installációt, alkalmazkodva a helyszíni adottságokhoz és az ON chair üzenetéhez! Alkoss koncepciót a LÁNCHÍD 19 design hotel sokfunkciós különterméhez! A különteremben jelenleg prezentációk, értekezletek, sajtótájékoztatók, termékbemutatók zajlanak.”

Az On chair így néz ki: